Kawa, Herbata Czy Ja? Porady, Aby Kawa Była Wyjątkowa

Chodzenie do kawiarni specjalności w tych dniach może być zastraszające, co najmniej. Potrzeba zupełnie nowego słownictwa, aby zamówić filiżankę kawy, z żargoniem, które zawiera słowa takie jak „podwójny, chudy, bez bicza, 3/4 shot decaf” i więcej. Choć może wydawać się nadmierne dla nowicjusza, może się okazać, że rzeczywiście cieszyć się opcje, które masz teraz. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak rozszyfrować znaczenie tych rzeczy.

Pojemnik, który nie zezwala na żadne powietrze w jest najlepszym rodzajem do przechowywania kawy w. Ekspozycja tlenu powoduje kawę do smaku okropne. Omijać z walved torby, ponieważ tracą swoją szczelną jakość po uszczelnienie jest zagrożona. Te wyciek powietrza po ich schłodzeniu.

Czy serwujesz kawę dla niektórych Gości? Pomyśl o tworzeniu domowych Lattes, które udekorujesz na własną rękę. Z odrobiną praktyki, będziesz w stanie produkować ładne wzory i wzory, aby nadać swojej kawy, że szczególny dotyk. Za każdym razem, gdy robisz kawę, wymieszać rozpuszczoną czekoladę z odrobiną mleka i praktyki.

Najlepszy sklep z kawą online w Polsce

Przeprowadzono wiele badań na temat tego, czy kawa jest zdrowa czy szkodliwa. Niektóre państwa, że kofeina w kawie może być szkodliwe, chyba że jest spożywany z umiętem. Inne badania wydają się wskazywać, że kawa może pracować jako przeciwutleniacz, i rzeczywiście może pomóc w zapobieganiu niektórych chorób, takich jak rak.

Należy zawsze przechowywać ziarna kawy lub szlifować w ciemnym, chłodnym i hermetyczne pojemniki. Jeszcze lepiej, użyj pojemnika próżniowego. Przechowywanie kawy w takim pojemniku pomaga zachować zapach kawy i świeży smak przez długi czas. Pojemnik przechowywać w lodówce lub zamrażarce, aby zmaksymalizować świeżość.

Jeśli przechowujesz kawę w lodówce, upewnij się, że pojemnik, w którym jest przechowywany, jest absolutnie szczelny. Kiedy powietrze może dostać się do kawy, będzie pochłaniać zapachy z resztą elementów w lodówce. Niewłaściwe przechowywanie może dodać wilgoć do kawy.

Jeśli jesteś fanem mrożonej kawy, spróbuj zrobić kawę, a następnie schłodzenie go w lodówce na noc. Metoda ta daje kawę wystarczającą ilość czasu, aby ostygnie bez wad przy użyciu kostek lodu do wykonania tego zadania. Może chcesz osłodzić i śmietana go wcześniej. Twoja mrożona kawa będzie idealna za każdym razem.

Aby dodać emocje do codziennej filiżanki kawy lub zaimponować Gości obiad, dowiedzieć się, jak ozdobić swoje latte. Starannie wylewane mleko jest wszystko, czego potrzeba, aby atrakcyjny projekt wirować, podczas gdy bardziej biegły nalewania może wybrać, aby dodać czekolady na bardziej aromatyczne dekoracji. Jeśli chodzi o bardziej skomplikowane wzory, praktyka czyni mistrza!

Pomyśl o użyciu patelni do pieczenia własnej kawy. Podczas gdy niektórzy ludzie mogą korzystać z drogich maszyn, to naprawdę nie jest konieczne. Korzystanie z patelni jest dość prosty proces i generalnie nie zajmie Ci więcej niż pół godziny do zrobienia. Przejdź do sieci, aby znaleźć instrukcje dotyczące pieczenia domowego. Istnieje wiele tutoriali tam, że może pomóc.

Nie przechowywać kawy w pojemniku, który jest wykonany z tworzywa sztucznego lub metalu. Materiały te mogą zmienić sposób, w jaki smakuje kawa. Najlepszą rzeczą do zrobienia jest przechowywanie kawy w szklanym słoiku, który jest w stanie być zamknięte zamknięte bez sposobu na powietrze, aby dostać się.

Jeśli chcesz zrobić silniejszą kawę z większym smakiem, Rozważ zakup prasy francuskiej. Francuskie prasy produkują optymalne pieczywo, ponieważ wydobywać więcej oleju z ziaren. Tradycyjne ekspresy do kawy mają tendencję do zapobiegania tak cudownie aromatyzowane oleje z dotarciem do kubka.

Aby kontrolować siłę kawy, obserwować rozmiar swojego mielenia. W tym przypadku, Kawa jest dużo jak czosnek. Tinier Ci kości (lub grind) to, silniejszy smak dostaniesz podczas gotowania lub parzenia. Jeśli szukasz łagodniejszy smak, a następnie utrzymać grind raczej duże.

Czy szukasz, aby dodać iskrę do zwykłej filiżankę kawy każdego ranka? Spróbuj dodać trochę czekolady do kubka. Nowa kawa może dać impuls, aby pomóc Ci przejść rano. Dla szybkiego zastrzyku energii, pić kawę z ciemną czekoladą każdego ranka.

Ważne jest, aby być na poszukiwania poziomu kofeiny w kawie. Nie cała kawa ma równe ilości kofeiny. Na przykład, ziarna Robusta zawierają dwa razy więcej kawy niż Arabica. W zależności od rodzaju użytych ziaren i ilości, które zostały wykorzystane, kawa kroplowa może rzeczywiście zawierać więcej kofeiny niż espresso. Upewnij się, że jesteś na bieżąco informowany.

Jeśli nie udać się do kawiarni na filiżankę Joe i pracy z dala od domu, należy uważać, jak umieścić laptopa. Nie chcesz, aby rozlewać napój na to, ani nie chcesz nikogo czytania ekranu na ramieniu. Należy również pamiętać o tym, co mówisz w telefonie. Twój konkurs może być tam też.

Jeśli często w szczególności kawiarni, zobacz, czy dadzą Ci rabat na wniesienie w swoim kubku lub kubek. Kubki te mogą czasami kosztować sklep kilka groszy na raz, więc mogą zaoszczędzić pieniądze zbyt w czasie. Mają również szansę na dokonanie Pro-Environmental oświadczenie z Tobą.

Woda, której używasz w kawie, jest równie ważna jak fasola. Jeśli używasz kroplówki-browaru, unikaj wkładania gorącej wody do maszyny ociekowej. Zamiast tego zacznij od zimnej wody. Filtry węglowe mogą znacznie poprawić smak lokalnej wody, ale unikaj stosowania filtrów zmiękczających na wodzie z kawy. Zmiękczona woda może nie wyciągnąć olejów z fasoli prawidłowo.

Użyj różnych rodzajów smaków, które masz w domu. Brązowy cukier jest czymś innym w użyciu zamiast zwykłego białego cukru. Można również rozważyć przyprawy i ekstrakty, aby przełączyć go, jak również. Mleko migdałowe, mleko ryżowe i łagodne sojowe mogą również zastąpić regularne śmietanki mleczne i niemleczne.

Teraz, gdy masz pełne zanurzenie w świecie zamawiania specjalnych napojów kawowych, jesteś gotowy do nurkowania w prawo i zamówić idealną kawę dokładnie tak, jak ci się podoba. Bądź śmiały i eksperymentuj, a następnie usiąć z gazetą i cieszyć się ulubionym napojem na świecie.